Attraktioner

Attraktioner:

Turistbureauer: Hvis du vil læse lidt mere om de forskellige seværdigheder, skal bruge et kort over byen eller over et større område, kan det anbefales at gå på byens turist-bureau. Det ligger lige bag sejlklubben – på vej over mod borgen. De har alle tænkelige brochurer over turistattraktioner mv. i både Riva og omkring hele Gardasøen.

Madonna’en: ca. 5 km syd for Riva på den vestlige side af søen står der en høj Madonna figur og kigger ud over søen. Ud over, at den er flot at se, er der også en fantastisk udsigt deroppe fra. Det kan anbefales at tage en tur derop en af de sidste dage, hvor regattaen er i gang. En dag med klart vejr er det et flot skue deroppe fra. Ture derop går gennem tunnel’en til Ledro-søen. Kort efter at man kommer ud fra tunnelen, går der en mindre vej mod venstre, som man drejer ind af.

Bastionen: står du i Riva og kigger op mod vest ser du Bastionen, som om aftenen ligger belyst.

Der er en fin lille spadseretur derop, og udsigten er flot deroppe fra. Der går to veje derop. En flot anlagt sti, som er den kortest vej, starter for enden af via Bastione og over vejen. Alternativt kan man gå gennem skoven, den er også meget hyggelig og knap så stejl, men til gengæld ligt længere. Den starter på via Lavino. Der er skilte undervejs, så det er nemt nok at finde vej. Der er en lille restaurant med forfriskninger deroppe eller tag selv lidt med i tasken, og sæt jer og slap af ovenpå turen, mens I nyder udsigten.

Sc. Barbara kapellet: har man ikke fået nok af bjergvandring, kan man fortsætte mod det lille kapel, som ligger længere oppe af bjergsiden. Det første stykke er som vejen op til Bastionen og skilte viser så af mod kapellet. Hele gåturen kan godt tage 3-4 timer incl pauser - men turen kan også løbes - rekorden er pt 31,42 min. derop (indehaver: Jan Jakobsen, Faaborg - marts 2012) 

Kirken: Ligger nærmest midt i et vejkryds. Den ser ikke ud af så meget udefra, med den er flot indvendig.

Ledro Søen: Ligger ca. 10-15km fra Riva. Her sejles om sommeren uofficielt EM i Holdsejlads. En stor flot sø hvor bjergene spejler sig i vandet i klart vejr. Der er for langt at gå rundt om søen men det er en fin cykeltur. Der er flere restauranter rundt om.

Borgen: ligger ved siden af sejlklubben. Noget af den er gratis at komme ind at se, men der er også skiftende udstillinger, som det koster en meget beskeden sum at komme ind at se.

Reptiland: her kan man se krybdyr –de har bl.a. levende slanger. Reptiland ligger i Riva lige overfor borgen.

Cascada Varone: et vandfald inde i klippen, som ligger 3 kilometer nord for byen. Koster 5,50€ per person at besøge.

Vinkøb: Der ligger en del vinbønder i omegnen af Riva, hvor man kan købe den lokale vin.

Bardolino museet: Byen er kendt for vin og olivenolie. Besøg den kendte Bardolino og Amarone producent "Girasole" samt slottet.

Arco med borg-ruinen: Nord for byen ligger Arco, som er en gammel borgby. På toppen af et lille bjerg ligger resterne af et borganlæg. Der er en flot udsigt over dalen.

Ferrari museet i Modena:


Thermisk Wellness bade: Tag et besøg i Aquardens i Verona. www.aquardens.it. Det er for både børn og voksne - eller måske til en hyggelig tøse-aften?  Om aftenen er der lys i vandet udenfor. Ca. 1 times kørsel fra Riva. Virkeligt lækkert. Ducati museet i :

Varona:

Verona: Ligger 74 km syd for Riva. Smuk, hyggelig og historisk by med en enestående næsten intakt romersk arena. Hjemby for Shakespeares ‘Romeo og Julie’, dejlige pladser med markeder, gode shopping muligheder og lækre restauranter.  


Limone: var for 40 år siden byen, hvor man tog hen på bryllupsrejse. Ligger ca. 10 km syd for Riva, og er en lille hyggelig by.

Venedig: Ligger ca. 150 km fra Riva. En imponerende by, som er et besøg værd. Tag tidligt afsted og kom sent hjem.

Gardaland: Ligger ved den sydlige del af Gardasøen mellem Lazise og Peschiera. Er et stort og godt sommerland, som børnene elsker. Det er samme princip som i Legoland – når indgangen er betalt, er alt gratis. Det tager ca. en time at køre langs søen derned, lidt hurtigere, hvis man tager motorvejen. I kan læse mere på www.gardaland.it Bemærk at det kun er åbent de år hvor påsken falder sent..

Skitur: Der er ca. 1,5 times kørsel til de Italienske pister. Ski og støvler kan lejes på stedet.

Magasa: En køretur på 68 km fra Riva. Byen ligger på vestsiden af Gardasøen. Køreturen derop foregår på snævre bjergveje med det ene flotte skue efter det andet. Turen går forbi en stor dæmning, der har oversvømmet store bjergkløfter. Dæmningen sørger sammen med et vandkraftværk for strøm til hele området. I selve Magasa er der en lille kirke, som er meget flot indvendig. Det kan anbefales at indtage en let frokost på Cima rest. Her er den flotteste udsigt over Margasa og de nærmeste bjerge. Turen retur til Riva bør gå forbi de 3 søer, Valvestino, Idro og Ledro. Der skal afsættes mindst en halv dag til turen.

Kender du til en "oplevelse" ved garda som I ønsker at dele med os andre så skriv en mail til os med en vedlagt beskrivelse.